Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 5 năm học 2020 - 2021, bao hàm 3 đề thi, tất cả kèm theo cả đáp án để học viên ôn tập, rèn luyện con kiến thức nhằm mục đích đạt công dụng tốt nhất cho kì thi cuối kì II. Mời các em tham khảo.

Bạn đang xem: Đề thi tiếng anh lớp 5 học kì 2


Đề thi học kì II giờ đồng hồ Anh lớp 5

1. Đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 5 số 12. Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 5 số 24. Đề thi học kì 2 giờ Anh lớp 5 số 3

1. Đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 5 số 1

I. Khoanh tròn vào trường đoản cú không thuộc loại

1. A. Tooth B. Eye C. Head D. Aspirin

2. A. Photo B. Bought C. Flew D. Sang


3. A. Beautiful B. Souvenir C. Interesting D. Colourful

4. A. Summer B. Spring C. Me D. Country

5. A. How B. What C. That D. Who

II. Chọn đáp án đúng A, B, C hoặc D cho đông đảo câu sau

1. What are you going.......... Tomorrow?

A. To do B. Vày C. Did D. Doing

2. Linda..... Going khổng lồ visit her friends next weekend.

A. Was B. Is C. Is D. B&C

3. They...... Swimming last Saturday.

A. Go B. Going C. Went D. Goes

4. Are they going to lớn the buổi tiệc ngọt tomorrow? - Yes, they.............

A. Are B. Vày C. Did D. Can

5. He should go lớn the........... Because he has a toothache.

A. Dentist B. Nurse C. Teacher D. Doctor

6. My friends and I............ Going to the zoo next Saturday.

A. Is B. Was C. Are D. Were

7. Are you going to bởi vì your homework? - Yes,............

A. I am B. I was C. He is D. He was

8. What"s the matter............. You? -I have a cold.

A. To lớn B. With C. From D. In

9. How many seasons are............ In England?


A. These B. Those C. They D. There

10. It"s often............... In the rainy season.

A. Cold B. Warm C. Rainy D. Sunny

III. Đọc hiểu sau đó chọn câu trả lời đúng bên dưới cho phù hợp

Yesterday.......... (1) a terribly cold day but Jim...... (2) out without warm clothes, so he...... (3) a bad fever. His mother took him lớn the doctor. The doctor gave him............... (4) aspirins and said " You should....... (5) warm clothes & you shouldn"t go out. I think you will get better soon. "

1. A. Was B. Were C. Is D. Are

2. A. Go B. Going C. Went D. Goes

3. A. Has B. Have C. Had D. Having

4. A. An B. A C. Any D. Some

5. A. Wear B. Wore C. Wearing D. Lớn wear

IV. Sử dụng những từ đến sẵn và điền vào đoạn hội thoại sau.

Matter, tired, fever, take, out

1. Son: I"m very..... (1)...

2. Dad: What" the... (2).... With you, son?

3. Son: I have a... (3)....

4. Dad: you should.... (4).... Some aspirins and you shouldn"t go.... (5)....

V. Sử dụng nhũng từ cho sẵn viết thành câu hoàn chỉnh

1. Going/ We/ to/ are/ vì Son/ next weekend/ visit......................................................................................

2. You/ going/ Are/ T.V/ watch/ to/ this evening?.....................................................................................


3. Visit/ going/ She/ is/ her/ tomorrow/ friends/ to......................................................................................

4. Going/ We/ to/ are/ vì chưng Son/ next weekend/ visit......................................................................................

VI. Đọc đọc và vấn đáp câu hỏi.

Last Sunday, Lan didn"t go to school, but she went khổng lồ her friend"s birthday party. She got up early in the morning, went to the shop, và bought some gifts and flowers. Then, she went to her friend"s house. At the party, she ate a lot of cakes và drank soft drink. She danced beautifully, quý phái many songs, and told a lot of interesting stories. All her friends were there too. They played many games such as hide và seek, skipping rope và cards. They were very happy và enjoyed themselves a lot. Finally, the buổi tiệc ngọt came to an end. They said goodbye to each other & went home late in the the evening.

1. Did Lan go lớn school yesterday?

.....................................................................................

2. Where did she go to?

.....................................................................................

3. What did she buy for her friend?

.....................................................................................

4. What did she vị at the party?

.....................................................................................

5. Did they enjoy themselves a lot?

.....................................................................................


6. When did they go home?

.....................................................................................

1.1. Đáp án đề thi học tập kì 2 giờ Anh lớp 5 số 1

I. 1. A 2. A 3. B 4. C 5. C

II. 1. A 2. B 3. C 4. A 5. A

6. C 7. A 8. B 9. B 10. A

III. 1. A 2. C 3. C 4. C 5. A

IV. 1. Tired 2. Matter 3. Fever 4. Take

V. 1. We are going khổng lồ visit vì Son next weekend.

2. Are you going lớn watch T.V this evening?

3. She is going to visit her friends tomorrow.

4. We are going to lớn visit bởi Son next weekend.

VI. 1. No, she didn"t.

2. She went to her friend"s birthday party.

3. She bought some gifts and flowers.

4. At the party, she ate a lot of cakes & drank soft drink.

5. Yes, she did.

6. She went trang chủ late in the evening.

2. Đề thi học tập kì 2 tiếng đồng hồ Anh lớp 5 số 2

Đề thi tiếng Anh lớp 5 Cuối kì 2 (Đề 1)

Thời gian: 45 phút

I. Circle the odd one out.

1. A. Autumn B. Winter C. Summer D. Season

2. A. Who B. What C. There D. When

3. A. Danced B. Song C. Stayed D. Listened

4. A. Football B. Play C. Volleyball D. Badminton

5. A. Doing B. Watching C. Spring D. Reading

II. Select and circle A, B, C or D.

1. What vị you usually vì ______ spring?

A. On B. By

C. At D. In

2. There ______ a lot of flowers at the festival last week.

A. Are B. Were

C. Was D. Is

3. ______ did they do yesterday?

A. What B. When

C. Where D. Who

4. ______ you going to lớn Nha Trang next week?

A. Is B. Are

C. Vị D. Did

5. Peter doesn’t want ______ football.

A. Play B. Played

C. To lớn play D. To lớn play

III. Read the passage & answer the questions.

Linda is from England. There are four seasons in her country. In summer, it is hot. She often goes swimming. In autumn, it is cool và wet. Her father và she sometimes go fishing. It is very cold in winter. They usually go skiing in the mountains. In spring, it is warm and beautiful. They often go camping in the national park.

TF
1. Linda isn’t from England.
2. There are five seasons in her country.
3. Her father and she sometimes go fishing.
4. They usually go skiing in the mountains.
5. In spring, it is cool & beautiful.

IV. Reorder the words lớn make sentence.

1. in / spring / What / lượt thích / is / the / weather / ?

………………………………………………………………………………

2. isn’t / going / khổng lồ / Hoi An / Minh / next / week / .

………………………………………………………………………………

3. is / it / here / your / house / How far / from / lớn / ?

………………………………………………………………………………

4. straight / Go / turn / và / ahead / right / .

………………………………………………………………………………

5. the / swimming pool / is / Where / ?

………………………………………………………………………………

3.1. Đáp án đề thi học kì 2 giờ Anh lớp 5 số 2

I. Circle the odd one out.

1. D2. C3. B4. B5. C

II. Select và circle A, B, C or D.

1. D2. B3. A4. B5. C

III. Read the passage và answer the questions.

1. F2. F3. T4. T5. F

IV. Reorder the words to lớn make sentences.

1. What’s the weather like in spring?

2. Minh isn’t going lớn Hoi An next week.

3. How far is it from here to lớn your house?

4. Go straight ahead & turn right.

5. Where is the swimming pool?

4. Đề thi học tập kì 2 tiếng Anh lớp 5 số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A read B. Teacher C. Eat D. Ahead

2. A intersection B. Eraser C. Bookstore D. History

3. A nice B. Fine C. Big D. Five

4. A school B. Beach C. Chair D. Children

5. A oto B. Thành phố C. Can D. Class

6. A classes B. Benches C. Bookshelves D. Washes

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have math on Friday? - Yes, he _______________.

A. Is B. Does C. Doesn’t

2. My class finishes at half _______________ ten.

A. To lớn B. Pass C. Past

3. _______________ vị you go khổng lồ school? - By bike.

A. What B. How C. Who

4. I take a bus lớn school every day, but I am _______________ lớn school now.

A. Walking B. Walk C. Walks

5. _______________ a truck in front of the store.

A. There are B. There is C. Those are

6. What’s _______________ name?

A. She B. He C. Her

7. This sign says we _______________ park here.

A. Can’t B. Don’t can C. No can

8. Hoa and Nga _______________ up at half past five.

A. Gets B. Getting C. Get

9. The bakery is _______________ lớn the toy store.

A. Next B. Beside C. In front

10. How many _______________ are there?

A. Person B. People C. Peoples

III. Give the correct form of the verbs in brackets.

1. She (speak) _______________ English in class.

2. You (live) _______________ in the country or in the city?

3. nam giới (watch) _______________ television now.

4. Nam và I (be) ____________ at school.

5. He (not be)__________________ a doctor.

6. There (be) ______________four people in my family.

IV. Reorder the given words to make sentences.

1. class/ We/ in/ 6A/are.


→ _________________________________________________________________

2. soccer/ is/ brother/ My/ playing.

→ _________________________________________________________________

3. behind/ trees/ there/ house/ any/ Are/ the?

→ _________________________________________________________________

4. by/ go/ school/ doesn’t/ He/ to/ motorbike.

→ _________________________________________________________________

V. Read the text below & decide if the sentences are True (T) or False (F).

Peter wakes up at seven o’clock, but he doesn’t get up until 7.15. He has a shower và gets dressed. After breakfast, he brushes his teeth. He leaves the house at eight o’clock và catches the 8.15 train khổng lồ work in Manchester. On the train, he reads the newspaper. He comes home at about half past six. After dinner, he washes up. Then he usually watches TV. He goes lớn bed about 11.30.

TrueFalse
1. He brushes his teeth after having breakfast.
2. He goes to work by bus.
3. He works in Manchester.
4. His mother washes up for him.

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. black ___________________

2. long ___________________

3. heavy ___________________

4. tall ___________________

5. strong ___________________

6. fat _________________

7. cold _________________

8. hungry _________________

9. small _________________

10. old _________________

VII. Make questions for the underlined words.

1. My sister feels hungry.

2. They are going to lớn the zoo.

3. Her eyes are blue.

4. This bar of soap is 8,000 dong.

5. I’d lượt thích some tea.

4.1. Đáp án đề thi học kì 2 giờ Anh lớp 5 số 3

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently.

1. A. Read /iː/ B. Teacher /iː/ C. Eat /iː/ D. Ahead /e/

2. A. Silent/s/ B. Eraser /z/ C. Bookstore /s/ D. History /s/

3. A. Nice /aɪ/ B. Fine /aɪ/ C. Big /ɪ/ D. Five /aɪ/

4. A. School /k/ B. Beach /tʃ/ C. Chair /tʃ/ D. Children /tʃ/

5. A. Car /k/ B. đô thị /s/ C. Can /k/ D. Class /k/

6. A. Classes /iz/ B. Benches /iz/ C. Bookshelves /z/ D. Washes /iz/

II. Choose the option that best fits each of the blanks.

1. Does he have math on Friday? - Yes, he does.

A. Is B. Does C. Doesn’t

2. My class finishes at half past ten.

A. To lớn B. Pass C. Past

3. How bởi vì you go khổng lồ school? - by bike.

A. What B. How C. Who

4. I take a bus to school every day, but I am walking to school now.

A. Walking B. Walk C. Walks

5. There is a truck in front of the store.

A. There are B. There is C. Those are

6. What’s her name?

A. She B. He C. Her

7. This sign says we can’t park here.

A. Can’t B. Don’t can C. No can

8. Hoa & Nga get up at half past five.

A. Gets B. Getting C. Get

9. The bakery is next to lớn the toystore.

A. Next B. Beside C. In front

10. How many people are there?

A. Person B. People C. Peoples

III. Give the correct khung of the verbs in brackets.

1. She (speak) speaks English in class.

2. do you (live) live in the country or in the city?

3. nam (watch) is watching television now.

4. Nam and I are at school.

5. He is not a doctor.

6. There are four people in my family.

IV. Reorder the given words khổng lồ make sentences.

1. We are in class 6A.

2. My brother is playing soccer.

3. Are there any trees behind the house?

4. He doesn’t go to school by motorbike.

V. Read the text below and decide if the sentences are True (T) or False (F).

TrueFalse
1. He brushes his teeth after having breakfast.T
2. He goes to lớn work by bus.F
3. He works in Manchester.T
4. His mother washes up for him.F

VI. Write the opposite words in the blanks.

1. đen - white

2. long - short

3. heavy - light

4. tall - short

5. strong - weak

6. fat - thin

7. cold - hot

8. hungry - full

9. small - big

10. old - new (young)

VII. Make questions for the underlined words.

1. How does your sister feel?

2. Where are they going?

3. What màu sắc are her eyes?

4. How much is this bar of soap?

5.

Xem thêm: 206 Nhân Viên Sale Support Việc Làm, Tuyển Dụng Việc Làm Sales Support Mới Nhất

What would you like?

Mời các bạn xem thêm các tin tức hữu ích không giống trên chuyên mục Học tập trực thuộc mục Tài liệu.